Mors lilla Rio..

Publicerat i:
Mys med bästa faster/gudmor och Pytte.

.. i skogen gick. Plockade blåbär och stålar han fick- vad gjorde han för dom?
Köpte öl, köpte öl! :)
 
En variant på Mors lilla Olle som min kära far har lärt mig för länge, läääänge sen. Den poppar numera alltid upp i huvudet när jag på sensommaren/hösten knatar i skogen och ser alla blåbär.
 
Idag har vi alltså plockat blåbär jag och lillfisen. Tillsammans med Susanne tog vi oss upp i skogen lagom till att det slutade regna vid 11. Då pappa T jobbade hemifrån idag fick order om att hålla oss borta mellan 10 och 12 och då passade ju en tur i blåbärsskogen perfeeeekt. Dock hade vi ju inte riktigt räknat med regnet som visat sig idag men då fick vi ju tillfälle att prova regnkläderna inför förskolestarten om två veckor.
 
Iafl så hann vi inte mer än in i skogen så var det fullsmockat med blåbär, så där parkerade vi och började plocka för fullt. I lite mer än en timme höll vi igång och Rio levde loppan genom att äta blåbär och knata runt i skogen så det gick ingen nöd på honom direkt- skönt!
 
Och när man har plockat blåbär så måste man ju göra blåbärspaj, så det håller jag på att göra nu. T är iväg och spelar tennis och lillfisen toksover sen en timme tillbaka. Imorgon ska jag ev ge mig ut en sväng igen tillsammans med Susanne men då får lillfisen hänga med sin farmor istället.
 
.. jag menar- idag sken ju faktiskt solen i typ heeeela 30 minuter på väg hem från Arlanda imorse och det är ju ändå något. ;)
 
 
Tur att jag har världens snällaste unge- imorse när jag väckte honom ur skönhetssömnen vid kvart i 5, så vaknar han utan att knorra, är strålande glad, kvittrar som en liten fågel på skötbordet och håller sig sedan vaken för att snacka med morfar hela vägen till Arlanda. På väg hem hann jag inte mer än komma från typ utfarten så sov han igen, heeeela vägen hem. Väl hemma blir det en ny flaska välling och så somnade han om vilket relaterade i att jag iafl fick en timmes sömn till. Hade ju iofs behövt två eller tre men en är ju bättre än noll.
 
Börjar bli lite trött nu men ett par koppar kaffe ska nog få fart på den här mamman. Har ju faktiskt varit "duktig" och dammsugit samt skurat hela övervåningen så nu luktar det ljuvligt av Liljekonvaljer på PG39. Rio fick bestämma doft på ÖoB och det var just Liljekonvaljerna som gick hem hos honom. Dessutom snurrar en maskin tvätt med tre snusk-zebror och lite annat och så regnar det ju inte idag- än.
 
Det gäller att se det positiva i saker och ting men faaaan vad skönt det är att få gnälla av sig ibland istället för att gå och "bära" på det inom sig.
 
Puss på er!
.. ja ni vet den där som smyger sig på titt som tätt. Just nu är jag så förbannat avundsjuk på alla som gör så mkt roliga saker nu under sommaren och särskilt på alla satar som får tillbringa en vecka eller två i solen på en varm sandstrand.
 
Här vill jag typ vara jag också (Tunisen sommar 2013 med Vickiz)
 
Jag är fruktansvärt avundsjuk eftersom att alla verkar göra så mkt roligt och jag har inte gjort ett endaste skit. Okej, ett fantastiskt bröllop på Hedenlunda slott och en mysig kryssning med familjen och jaaa jag har fått ett totalrenoverat hus och fått flytta in där och det finns inte en pinal i världen som slår det egentligen men jaaa, ni fattar.
 
Sol, vind och vatten...
 
Dessutom nu när vädret är såhär pissdåligt och vi inte har någon tid eller pengar att göra ngt kul för så blir jag ännu mer sugen. Spanade på flyg och hotell till Köpenhamn en natt eftersom T ska dit och jobba och min plan var då att jag och lillfisen skulle få en dag att strosa i stan, spana och mysa, spendera en natt på hotell med T och sedan åka hem dagen efter men det skulle gå loss på närmare 6000, för ett dygn! WTF!!!! Det är ju vad en vecka i solen med ett schysst hotell brukar kosta annars, så det var ju bara att drömma och glömma.
 
Ajaaa, nu hopp i säng- imorgonbitti kl 05 ska jag och lillfisen hämta upp pappa och Kat för att sedan köra dem till, just det ja, Aaaaaarlanda. Där hade vi den där förbannade avundsjukan igen- morr!
 
Puss, godnatt!
Visa fler inlägg