Mors lilla Rio..

Publicerat i:
Mys med bästa faster/gudmor och Pytte.

.. i skogen gick. Plockade blåbär och stålar han fick- vad gjorde han för dom?
Köpte öl, köpte öl! :)
 
En variant på Mors lilla Olle som min kära far har lärt mig för länge, läääänge sen. Den poppar numera alltid upp i huvudet när jag på sensommaren/hösten knatar i skogen och ser alla blåbär.
 
Idag har vi alltså plockat blåbär jag och lillfisen. Tillsammans med Susanne tog vi oss upp i skogen lagom till att det slutade regna vid 11. Då pappa T jobbade hemifrån idag fick order om att hålla oss borta mellan 10 och 12 och då passade ju en tur i blåbärsskogen perfeeeekt. Dock hade vi ju inte riktigt räknat med regnet som visat sig idag men då fick vi ju tillfälle att prova regnkläderna inför förskolestarten om två veckor.
 
Iafl så hann vi inte mer än in i skogen så var det fullsmockat med blåbär, så där parkerade vi och började plocka för fullt. I lite mer än en timme höll vi igång och Rio levde loppan genom att äta blåbär och knata runt i skogen så det gick ingen nöd på honom direkt- skönt!
 
Och när man har plockat blåbär så måste man ju göra blåbärspaj, så det håller jag på att göra nu. T är iväg och spelar tennis och lillfisen toksover sen en timme tillbaka. Imorgon ska jag ev ge mig ut en sväng igen tillsammans med Susanne men då får lillfisen hänga med sin farmor istället.
 
Visa fler inlägg